21 iulie 2023, 11:30 Sănătate views 18354
21 iulie 2023, 11:30 Sănătate views 18354

Caisele îmbunătăţesc vederea


Foto: fitfan.ru 

Potrivit experţilor, caisele sînt bogate în substante nutritive care protejează ochii de boli şi susțin activitatea inimii și a sistemului cardiovascular, scrie obozrevatel.com.

Caisele conțin cantități suficiente de vitamina A, care îmbunătățește vederea și este un antioxidant puternic, care poate neutraliza radicalii liberi din organism.

De asemenea, cercetătorii au examinat sănătatea ochilor la 50 000 de asistente medicale, constatînd în rezultat că la femeile care consumau în mod regulat cantităţi mari de vitamina A, riscul de a dezvolta cataracta a scăzut cu 40%.

Trebuie remarcat faptul că carotenul, care este o provitamina A, se conţine în caise pînă la 16% la 1 mg. O cantitate similară de caroten nu se conţine  în alte fructe, care cresc în zona noastră.

Deci, acest fruct nu este doar delicios, ci și folositor.

Cuvinte cheie:

vedere , sanatate , fructe si legume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
611 locuitori

Ţambula este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.81 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.32 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pălăria, Octiabriscoe și Ţambula. Satul Țambula se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.