20 decembrie 2018, 12:10 Sănătate views 9056
Prețul la 200 de servicii medico-sanitare va fi micșorat
20 decembrie 2018, 12:10 Sănătate views 9056

Prețul la 200 de servicii medico-sanitare va fi micșorat

Prețul pentru 221 de servicii medico-sanitare vor fi micșorate. O hotărîre ce prevede revizuirea catalogului tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare a fost aprobată de guvern.

Decizia guvernului are drept scop armonizarea legislaţiei naţionale cu legislaţia Uniunii Europene şi de rînd cu micșoratea tarifelor pentru 221 de servicii medicale prevede şi includerea unor tarife pentru 135 de servicii noi.

De asemenea, după revizuirea catalogului tarifelor unice pentru servicii medicale, 208 de servicii medicale care mai înainte erau cu plată vor fi scoase,, iar alte 276 de servicii vor fi redenumite.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, diminuarea tarifelor a fost posibilă datorită implementării procedurii de achiziţionare centralizată a medicamentelor şi consumabilelor prin intermediul Centrului de achiziţii publice centralizate.

Autorii documentului susțin că noile modificări vor permite pacienţilor din R. Moldova să beneficieze de servicii mai calitative şi la un preţ redus, de asemenea, vor contribui la lărgirea spectrului de investigaţii de care vor putea beneficia persoanele asigurate şi vor spori bugetele instituţiilor medicale care deţin aparataj performant.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

preţ , Servicii medicale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
612 locuitori

Blindeşti este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 612 oameni. Satul Blindești a fost menționat documentar în anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.