03 iunie 2013, 09:38 Sănătate views 8086
03 iunie 2013, 09:38 Sănătate views 8086

În atenția persoanelor meteosensibile

În ultima perioadă vremea în Moldova a fost ploioasă, puțin reconfortantă.

Ploile cu diferențe de temperatură pot provoca un risc crescut de răceli, mai ales la copii, precum și acutizarea proceselor inflamatorii cronice, dureri de spate şi dureri articulare.

Vremea caldă şi foarte umedă poate fi puțin reconfortantă pentru pacienţii hipertensivi și cei cu tulburări ale circulației cerebrale.

În condiții de vreme caldă şi foarte umedă și înflorirea în masă a plantelor a crescut probabilitatea de deteriorare a sănătăţii persoanelor care suferă de alergie și astm.

În regiunile țării unde vor cădea ploi, persoanele meteo-sensibile vor resimți somnolenţă şi slăbiciune generală, schimbări bruşte în starea de spirit şi de performanţă.

În această perioadă  a avut loc o creştere activităţii geomagnetice, care a afectat în mod negativ starea de sănătate a oamenilor care suferă de migrene, tulburari circulatorii cerebrale şi boli ale sistemului cardiovascular.

Cuvinte cheie:

sanatate , meteo , ploi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4057 locuitori

Volintiri este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Volintiri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4057 de oameni. Satul Volintiri a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.