09 septembrie 2020, 15:00 Sănătate views 14232
Cum poate fi nimicită ambrozia
09 septembrie 2020, 15:00 Sănătate views 14232

Cum poate fi nimicită ambrozia

Provoacă alergii severe, afectează culturile agricole și poate fi întîlnită peste tot. Vorbim despre ambrozie, o plantă alergenă care, în ultimii 10 ani, s-a răspîndit agresiv pe teritoriul Republicii Moldova.

Sporirea alarmantă a cazurilor de alergii respiratorii produse de polenul de ambrozie a determinat recent și Guvernul de la Chișinău să adopte măsuri în acest sens. Astfel, ambrozia va fi introdusă în lista plantelor interzise.

Alergia la ambrozie se manifestă prin lăcrimare, strănut, congestie nazală, tuse, senzație de mîncărime în cerul gurii sau în gît și nas înfundat. Pe lîngă alergiile care le provoacă în lunile august-septembrie, în perioada de înflorire, această plantă este periculoasă și pentru culturile agricole, spun specialiștii. Pe terenurile agricole, ambrozia ocupă habitatul plantelor autohtone și le elimină de pe locurile unde cresc de obicei. Întrucît rădăcina ambroziei poate ajunge pînă la 4 metri adîncime, absorbind astfel substanțele nutritive, apa, aceasta provoacă reducerea productivității culturilor agricole.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

alergie , sanatate , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1536
Populația:
2529 locuitori

Drăgăneşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drăgănești, Sacarovca și Chirileni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2529 de oameni. Satul Drăgănești a fost menționat documentar în anul 1536 cu numele Pîrtești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.