22 decembrie 2023, 14:30 Sănătate views 10937
Secretul clementinelor
22 decembrie 2023, 14:30 Sănătate views 10937

Secretul clementinelor

Clementinele nu sînt apreciate doar pentru gustul şi savoarea lor, dar şi pentru vitaminele pe care acestea le conţin. Un lucru de remarcat este faptul că aceste fructe au în compoziţia lor puţine calorii, circa 46 la 100 de grame de fruct.

Sînt ideale pentru dietă, deoarece două clementine se încadrează la cifra de 60 de calorii, ceea ce reprezintă un lucru important pentru persoanele care urmează o dietă.

Conţin foarte multă vitamina C şi de aceea foarte utilă în special în perioada rece a anului. De asemenea mai conţin magneziu şi fier, care menţin funcţionarea în condiţii normale a sistemului muscular şi nervos.

Clementinele sînt formate din 86% apă, sînt bogate în potasiu şi calciu. De asemenea conţin foarte multe fibre, care sînt foarte utile în digestie, avînd un aport deosebit la micşorarea colesterolului din sînge. Datorită prezenţei fibrelor şi a potasiului, clementinele sînt foarte bune în procesul de detoxifiere.

Clementinele sînt invenţia omului, prin altoirea portocalului cu mandarinul. Clementinele au fost create de Clément Rodier, în 1900.

Aceste fructe nu conţin sîmburi, deci ele nu se pot înmulţi decît prin procesul de altoire. Gustul şi aspectul diferit al clementinelor se datorează soiurilor diferite de portocal şi mandarin din care rezultă clementinele.

Clementinele rezistă mai mult decît mandarinele, dar îşi menţin aroma acestora, iar în comparaţie cu portocalele sînt mai dulci şi mai zemoase.

Sursa: realitatea.net

Cuvinte cheie:

secret , alimentatie , sanatate , fructe

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
292 locuitori

Măgureanca este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de locuitori. Satul Măgureanca a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.