11 ianuarie 2012, 14:32 Sănătate views 5629
11 ianuarie 2012, 14:32 Sănătate views 5629

Psihiatrul: homosexualii - "oameni bolnavi, nebuni"


Foto: repubblica.it 

Potrivit psihiatrului Francesco Bruno, barbatii gay, ca şi alţi pacienţi, trebuie să fie trataţi, scrie Marco Pasqua într-un articol publicat pe site-ul ziarului La Repubblica.

"Francesco Bruno, criminolog, psihiatru, profesor universitar, lector la Universitatea din Salerno şi La Sapienza din Roma, care este adesea invitat la televiziune să comenteze unele episoade din știrile criminale, a ieșit în apărarea  membrului Consiliului municipal, Giuseppe Lecce Pipa, care l-a insultat pe guvernatorul Nichi Vendola, ce nu-și ascunde orientarea sexuală ", - scrie ziarul.

Răspunzînd la întrebările editorului site-ului Pontifex, profesorul Bruno a spus că "Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să nu vorbească despre homosexualitate ca o boală ... dar nu-mi retrag opiniile şi nu mă tem de acuzaţii din partea homosexualilor. Homosexualitatea este o abatere de la normă" . Poți deveni homosexual dintr-o varietate de motive, inclusiv din cauze cu caracter natural greu de explicat. "Din punct de vedere conceptual, un homosexual ajunge în aceeaşi situație ca și o persoană cu handicap, surdă sau oarbă ... Homosexualii sînt altfel orientați în ceea ce priveşte sexualitatea, iar aceste diferenţe indică abateri de la normă", - a declarat psihiatrul.

"Profesorul a mai povestit că a acordat ajutor multor părinţi ai tinerilor cu orientare sexuală modificată: " Cei care spun că tatăl sau mama sînt fericiți sau acceptă comportamentul copiilor, sînt conştienți că aceasta este o minciună. Pentru ambii părinți conștientizarea faptului că copiii lor au o astfel de orientare este o mare traumă "- scrie autorul.

"Francesco Bruno se opune unei toleranţe excesive față de homosexuali: " Toleranţa excesivă pentru abaterile de la normă, iar homosexualitatea ar trebui tratată anume în acest fel, duce la faptul că ... oamenii nu mai înţeleg ce este bine şi  ce este rău", - scrie autorul.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
1369 locuitori

Vladimirovca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Slobozia și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Vladimirovca alcătuia 1369 de oameni în anul 2004. Satul Vladimirovca a fost înființat în anul 1914.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.