02 decembrie 2011, 12:43 Sănătate views 4234
02 decembrie 2011, 12:43 Sănătate views 4234

Legumele și fructele de pe propriul lot îi fac pe copii de două ori mai sănătoşi!

Un studiu foarte interesant în domeniul produselor alimentare pentru copii a fost realizat de cercetătorii din SUA.

Agenția "AMI-TASS", citînd un studiu care a analizat datele privind 1600 de copii a raportat că copiii care mănînca în mod regulat fructe şi legume cultivate în grădina familiei lor, sînt de două ori mai sănătoși decît copiii care rar consumă alimente "direct din grădină".

În rezultatul cercetării a fost stabilit că copiii care au acces direct la fructe și legume proaspete și naturale cresc mai puternici și mai sănătoși, mai puţin se îmbolnăvesc şi se dezvoltă mai bine.

Experţii de la Centrul Medical de la Universitatea din St Louis au remarcat faptul că copiii preşcolari din zonele rurale sau copiii care au posibilitatea să consume frecvent legume și fructe din propria grădină se obişnuiesc rapid cu alimentele sănătoase şi mai puțin resimt dorința de a mînca fast-food dăunător, produse cu exces de zahăr și grăsimi.

Datele obţinute propun părinţilor o modalitate uşoară de a cultiva copiilor gustul pentru alimentația corectă – a ieși mai des în afara oraşului sau a cultiva grădina proprie. Acest lucru devine deosebit de important astăzi, cînd obezitatea copiilor epidemiei devine o problemă reală.

Sursa: ecology.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
5095 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi şi la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populația satului constituie 5095 de oameni. Satul este atestat documentar în anul 1711 cu denumirea de Bulboaca Tătărască.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.