06 ianuarie 2018, 10:40 Sănătate views 14493
Aspirina este inutila pentru un sfert dintre pacientii cu probleme cardiovasculare
Foto: stirileprotv.ro
06 ianuarie 2018, 10:40 Sănătate views 14493

Aspirina este inutila pentru un sfert dintre pacientii cu probleme cardiovasculare

Aspirina este inutila pentru un sfert dintre pacientii cu probleme cardiovasculare, unii dintre acestia murind din cauza ca nu primesc un tratament alternativ, avertizeaza medicii britanici, citati de dailymail.co.uk.

Persoanele predispuse infarctului cardiac si atacurilor cerebrale sunt expuse unui risc de patru ori mai mare de a suferi un atac fatal decat cele in cazul carora aspirina este eficienta.

Savantii au creat un test de urina care poate spune daca medicamentul este sau nu eficient in cazul fiecarui pacient, iar medicii vor ca pacientii sa fie testati privind rezistenta la aspirina inainte de a primi tratamentul.

"Medicii trebuie sa inteleaga ca aspirina, un ingredient important in majoritatea terapiilor pentru maladii cardiace, nu functioneaza pentru pana la 25% dintre pacientii carora le este administrata. Mai sunt si efectele secundare, precum ulcerul, care trebuie luate in considerare", a spus doctorul Paul Ames, consultant in cadrul St. George's Hospital din Londra.

Expertul a spus ca pacientii cu rezistenta la aspirina au un risc de doua ori mai mare de a suferi un infarct si de patru ori mai mare de a muri din cauze cardiovasculare.

Paul Ames a mai spus ca este imperativa implementarea testarii privind rezistenta la aspirina, pentru ca pacientii sa poata beneficia de tratamente alternative.

Aspirina, cunoscuta si ca acid acetilsalicilic, este folosita de multi ani ca analgezic datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii.

Doze slabe, de pana la 75 de miligrame, sunt recomandate persoanelor cu probleme cardiovasculare, pentru ca ajuta la subtierea sangelui.

Medicii spun insa ca, in cazul pacinetilor cu rezistenta la acest medicament, subtierea sangelui este foarte redusa, ceea ce duce la un risc crescut de formare a unor cheaguri in artere, ducand la infarct si atacuri vasculare cerebrale.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

medicamente , sanatate , boala , om

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
36 locuitori

Stîrceni este un sat din cadrul comunei Vărvăreuca, raionul Floreşti. Satul este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni. Prima atestare documentară a satului Stîrceni din ținutul Soroca datează din anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.