18 ianuarie 2018, 11:45 Sănătate views 13387
Oamenii de știință: țigările moderne sînt mult mai periculoase decît acum 50 de ani
Foto: informing.ru
18 ianuarie 2018, 11:45 Sănătate views 13387

Oamenii de știință: țigările moderne sînt mult mai periculoase decît acum 50 de ani

Oamenii de știință au efectuat un studiu al țigărilor și au constatat că țigările contemporane au devenit mult mai periculoase pentru sănătatea umană.

Primul studiu a fost realizat în 1964, atunci oamenii fumau mai multe țigări, dar riscul dezvoltării de cancer pulmonar era mai mic.

În compoziția țigărilor moderne au fost depistate substanțe cancerigene și diferite rășini. Anume ele afectează în mod negativ organismul uman și sînt cauza apariției cancerului.

În raportul său din ianuarie 2014, medicul șef sanitar al SUA, Boris Lushnyak, de asemenea, vorbește despre o serie de alte boli, cum ar fi tuberculoza, impotența, imunitatea slăbită, etc. Iar fumătorii pasivi sînt amenințați de moartea din cauza accidentului vascular cerebral, se spune în raport.

De notat faptul că, recent, oamenii de știință au demonstrat că țigările electronice nu sînt mai puțin nocive pentru organismul uman decît cele obișnuite.

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

fumatul , sanatate , om , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1828
Populația:
884 locuitori

Iserlia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca, Carabiber, Bogdanovca și Iserlia. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Basarabeasca și la 91 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 884 de oameni. Satul Iserlia a fost întemeiat în anul 1828.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.