05 noiembrie 2013, 10:11 Sport views 5038
05 noiembrie 2013, 10:11 Sport views 5038

Moldoveanul Ruslan Soltanici a ocupat locul patru la Touquet, Franţa


Foto: trm.md

Maestrul internaţional Ruslan Soltanici s-a clasat pe locul patru la turneul de şah de categoria A de la Touquet, Franţa.

El s-a situat pe acest loc printre 52 de participanţi după ce a totalizat 6,5 puncte din 9 posibile. ”Mi-a reuşit un finiş în forţă. Am obţinut trei victorii din trei posibile şi asta la orice turneu este important. În fond, sînt satisfăcut de evoluţia mea, pentru că i-am lăsat în faţă doar pe trei mari maeştri internaţionali, care au coeficienţi ELO mult mai înalţi decât al meu”, a declarat Ruslan Soltanici.

ELO-ul lui Soltanici este egal cu 2388 puncte. Primii trei clasaţi, în ordine, Aloyzas Kvenius (Lituania), Serghei Fedorciuk (Ucraina) şi Jean-Mark Degraeve (Franţa) au, respectiv, 2511, 2656 şi 2588 puncte.

Referitor la programul competiţional până la finele anului, jucătorul a declarat că probabil va evolua la un concurs intern. ”În viitorul apropiat planific să mai particip la un turneu, care va avea loc la Chişinău”, a adăugat maestrul internaţional.

Ruslan Soltanici a câştigat anul curent turneul ”Cupa Independenţei”, memorialul ”Tudor Scripcenco”, este membru al selecţionatei moldovene, transmite Moldpres.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

turneu , șah , Franta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
67 locuitori

Iezărenii Noi este un sat din cadrul comunei Iezărenii Vechi, raionul Sîngerei. Satul Iezărenii Noi se află la distanța de 9 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 67 oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.