16 martie 2024, 12:00 Sport views 795
Cel mai tînăr jucător de snooker din Moldova a cîștigat titlul european Under-16
16 martie 2024, 12:00 Sport views 795

Cel mai tînăr jucător de snooker din Moldova a cîștigat titlul european Under-16

Performanță extraordinară pentru tînărul jucător de snooker Vladislav Grădinari.

Singurul reprezentant al țării noastre a devenit campion european Under-16 la competiția continentală care a avut loc în Bosnia și Herțegovina. La turneu au participat 61 de jucători din 20 de țări, iar Grădinari s-a impus în marea finală cu 4-1 împotriva unui reprezentant al Țării Galilor.

Talentatul jucător a disputat nu mai puțin de șase partide pînă să ajungă în marea finală, iar printre „victime” s-au numărat reprezentanți ai Angliei, Maltei, Poloniei sau Irlandei de Nord, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

În ultimul act care s-a desfășurat după sistemul cel mai bun din 7 jocuri, Vladislav Grădinari s-a duelat cu galezul Riley Powell, iar moldoveanul a început perfect și a condus cu 3-0 după ce s-a impus cu scoruri de 62-32, 71-31 și 71-20.

Ulterior, Gărdinari a părut un pic relaxat și galezul Powell a redus din diferență. În jocul cinci, Vladislav Grădinari a demonstrat o prestație impecabilă și nu i-a dat nicio șansă adversarului cu lovituri frumoase care i-au adus victoria cu 75-1 și primul titlu european U-16 în palmares, în care mai este campion al Moldovei, dar și al unui turneu englez U-14.

Momentul culminant al competiției din Sarajevo a avut loc la ceremonia de premiere unde Grădinari a primit trofeul și medalia de campion, iar ulterior a ținut să facă poze alături de drapelul țării noastre, deși este stabilit de mai mulți ani în Marea Britanie.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1657
Populația:
50100 locuitori
Logo

Rîbnița este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul este situat la o distanță de 130 km de Chișinău. Populaţia orașului Rîbnița constituia 50 100 oameni în anul 2010. Localitatea Rîbnița a fost menționată documentar în anul 1657.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.