06 octombrie 2023, 12:30 Sport views 1532
Un moldovean - campion al Balcanilor la box
06 octombrie 2023, 12:30 Sport views 1532

Un moldovean - campion al Balcanilor la box

În perioada 26 septembrie-3 octombrie la Albena (Bulgaria), 80 de boxeri din 11 țări din regiunea Balcanică au desfășurat lupte crîncene pentru dreptul de a urca pe podium și de a deveni cîștigătorul competiției.

Moldova a fost reprezentată de 4 boxeri, dintre care trei au cîștigat un set complet de medalii – de aur, argint și bronz.

Într-o luptă asiduă în semifinale, Ștefan Vozniacovschi l-a învins pe ucraineanul Ali Dahli, iar în finală, prin decizia împărțită a judecătorilor cu 3-2, a smuls victoria de la gazda ringului, bulgarul Dzhurov Krasimir. Ștefan a ocupat primul loc și a cîștigat medalia de aur a campionului la categoria de greutate de 63,5 kg.

Vladislav Gudzi a cîștigat în semifinale împotriva boxerului din Macedonia, Ilham Treason, dar în lupta finală a pierdut în fața ucraineanului Yaroslav Mikhalushko. A ocupat locul trei în categoria de greutate de 67 kg și a obținut medalie de argint.

Nicolae Borduja nu a reușit să-l învingă în semifinală pe boxerul din Slovenia, Djure Simunovic, a ocupat locul trei în categoria de greutate +92 kg și a cîștigat medalia de bronz.

Valeriu Razmerița, care a concurat în categoria de 80 kg, a pierdut în sferturile de finală în fața macedoneanului Arzhan Imeni și a ocupat locul cinci.

Performanța reușită a boxerilor moldoveni, care au ocupat locul trei pe echipe masculin, este rezultatul cooperării fructuoase a Federației de box din Moldova cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova în ceea ce privește finanțarea și dezvoltarea boxului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

campion , box

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
2217 locuitori

Pelinei este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sătuc și Pelinei. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2217 oameni. Satul Pelinei a fost menționat documentar în anul 1708.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.