Arată noutățile începînd cu...

eye 976 Vizualizări

Moldova a cîștigat Campionatul European de fotbal pe plajă


Campionatul European de fotbal pe plajă, Divizia B, s-a încheiat cu un nou triumf al Naționalei Moldovei.

Timp de 5 zile, superba arenă din Parcul La Izvor al capitalei țării noastre a găzduit 30 de meciuri, în care s-au marcat 212 goluri. În total, la turneul Euro Beach Soccer League Moldova 2022 au participat 12 selecționate europene și 133 de jucători.

Campioana competiției a cîștigat toate meciurile disputate în care a înscris 21 de goluri:

Malta - Moldova 1-4
Moldova - Anglia 4-1
Moldova - Român 3-0
Moldova - Grecia 5-1
Turcia - Moldova 3-5

Golgheterul Moldovei a devenit căpitanul Grigore Cojocari, care a înscris 6 goluri. De altfel, Cojocari s-a ales și cu un premiu individual valoros - Cel mai bun jucător al turneului. Distincția i-a fost înmînată de către președintele FMF, Leonid Oleinicenco. Un alt lider al naționalei noastre, Ruslan Istrati a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv - Cel mai bun portar. Grecul Andreas Katsoulis a devenit cel mai bun golgheter al întrecerii, cu 8 reușite.

La ceremonia de premiere au mai participat directorul evenimente al Federației Internaționale de Fotbal pe Plajă (Beach Soccer Worldwide), Josep Ponset, directorul EBSL Moldova 2022, Alexandru Golban, și președintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Moldova, Eduard Crețu.

Clasamentul final al Campionatului European de fotbal pe plajă, Divizia B, etapa finală, se prezintă astfel:

1. Moldova
2. Turcia
3. Grecia
4. Kazahstan
5. România
6. Letonia
7. Danemarca
8. Anglia
9. Norvegia
10. Georgia
11. Lituania
12. Malta

Moldova, Turcia, Grecia și Kazahstan au promovat în elita fotbalului de plajă European, Divizia A, unde vor juca în anul 2023.

De asemenea, Moldova, campioana Diviziei B, și-a asigurat și un loc la Jocurile Europene, programate anul viitor în Polonia.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vasilievca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
185 locuitori

Vasilievca este un sat din cadrul comunei Cocieri, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 185 locuitori. Satul Vasilievca a fost înființat în anul 1927.

Citeşte mai departe