09 noiembrie 2012, 10:26 Sport views 7367
09 noiembrie 2012, 10:26 Sport views 7367

Moldoveanul Dumitru Captari – medaliat cu bronz la Campionatul Mondial Universitar


Foto: polska-sztanga.pl 

Moldova a ajuns la medalia cu numărul zece în cadrul Campionatelor Mondiale Universitare de haltere, care au loc chiar în aceste zile, la Eilat, în Israel, anunță Novosti-Moldova.

La categoria de greutate de 77 de kilograme la stilul smuls, Dumitru Captari a început bine, cu exerciţii reuşite la 140 şi 145. Din nefericire, halterofilul nostru s-a oprit la această greutate, ratînd la 148. Din acelaşi motiv şi el a fost în afara podiumului, pe locul al patrulea.

Finalul a fost însă dramatic, deoarece Dumitru Captari a luptat pînă la urmă. Eforturile sale nu au fost zadarnice, el ridicînd 183 de kilograme, după ce începuse cu stîngul stilul, ratînd la 178. Această performanţă a adus sportivului nostru medalia de argint la aruncat. Totalizînd 328 de kilograme, Captari a fost al treilea în clasamentul general, ceea ce echivalează cu prima medalie de bronz a delegaţiei noastre, la Eilat.

În total, Moldova are pînă acum 10 medalii, din care patru de aur, cinci de argint şi una de bronz.

Cuvinte cheie:

sport , Campionat , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1769
Populația:
12300 locuitori

Slobozia este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 12 km de municipiul Tiraspol și la 88 km de Chișinău. Conform recensămîntului din 2004 orașul avea o populație de 12 300 locuitori. Orașul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.