07 octombrie 2012, 11:40 Sport views 7420
07 octombrie 2012, 11:40 Sport views 7420

Luptătorul moldovean – campion mondial universitar

Luptătorul moldovean de stil greco-roman, Donior Islamov, a cucerit ieri la Kuortane (Finlanda) titlul de campion mondial universitar la categoria de greutate pînă la 60 de kilograme, transmite MOLDPRES.

El şi-a croit calea spre prima treaptă a podiumului de premiere în disputa finală cu Michal Trasz din Polonia. Elevul antrenorilor Mihail Cucu şi Nicolae Coda, profesori la Liceul Republican cu Profil Sportiv, s-a aflat mereu la cîrma meciului, a învins clar în prima repriză, iar într-a doua adversarul său s-a accidentat la un ochi cu aproximativ 20 de secunde pînă la gongul final şi soarta partidei nu a mai trezit dubii.

Solicitat astăzi de MOLDPRES să comenteze succesul obţinut, Nicolae Coda a declarat că este o performanţă legitimă. "Donior Islamov s-a situat la multe turnee importante în vecinătatea podiumului de premiere. În sfîrşit, a obţinut primul loc. Acesta-i cel mai mare succes în cariera sa. Mă bucur enorm", a spus el.

Donior Islamov reprezintă Clubul Sportiv Central "Dinamo". El este originar duin Floreşti. Primul său antrenor este Iurie Bogdan din localitate. Potrivit mai multor experţi, succesul său este al patrulea după performanţele înregistrate anterior de Serghei Mureico, Procopie Grosu şi Victor Colesnic.

Cuvinte cheie:

lupta , campion , moldovenii , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1559
Populația:
190 locuitori

Bisericani este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află pe malul stîng al Prutului, la 25 km de oraşul Glodeni şi la 160 km de Chișinău. Satul Bisericani a fost menționat documentar în anul 1559. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 190 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.