02 octombrie 2012, 14:55 Sport views 5036
02 octombrie 2012, 14:55 Sport views 5036

Viorel Iordăchescu a devenit premiant al campionatului României

Marele maestru internaţional Viorel Iordăchescu din Chișinău a devenit premiant al campionatului României, concursul pe echipe, evoluînd la clubul ACS Apa Nova Bucureşti, au informat astăzi surse din cadrul federaţiei naţionale de profil, relatează MOLDPRES.

Echipa lui s-a clasat pe locul trei. Viorel Iordăchescu a evoluat la tabla a doua şi a acumulat 4,5 puncte din 7 posibile. După încheierea campionatului, el a rămas într-un cantonament împreună cu membrii clubului său.

În campionat au mai evoluat încă doi şahişti moldoveni. Marele maestru internaţional Dumitru Svetuşchin a concurat pentru CS Politehnica Iaşi, care s-a clasat pe locul cinci. Maestrul internaţional Serghei Vedmediuc a jucat la CSM Lugoj, clasat pe locul şase.

În Superliga feminină a evoluat şi o şahistă moldoveană din Chișinău, maestra internaţională Irina Bulmaga. Ea este legitimată la CS Politehnica Iaşi, care a încheiat concursul pe locul cinci.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2486 locuitori

Colicăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Colicăuţi şi Trestieni. Suprafaţa totală a localităţilor din cadrul comunei alcătuieşte aproximativ 3.70 kilometri pătraţi. Satul Colicăuţi este situat la o distanţă de 7 km de  orașul Briceni. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Prima atestare documentară a satului Colicăuţi din âinutul Hotin datează din iulie 1575. În vechime satul s-a numit Culiceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.