03 iulie 2018, 14:45 Sport views 9693
Radu Albot a făcut furori la Wimbledon
03 iulie 2018, 14:45 Sport views 9693

Radu Albot a făcut furori la Wimbledon

Cel mai bun tenisman moldovean din toate timpurile, Radu Albot, a făcut furori în prima zi la Wimbledon, acolo unde se desfășoară cel de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului.

Albot îl ține în șah pe nr. 12 ATP, Pablo Carreno Busta. Partida dintre cei doi a ajuns în setul cinci și s-a terminat tîrziu în noapte, cu un fragil avantaj de partea jucătorului nostru.

Primul set a fost adjudecat de spaniolul Pablo Carreno Busta cu scorul de 6-3. Se părea că jucătorul care a ajuns pînă în runda a patra la Australian Open va avea un meci facil în fața lui Albot, nr. 92 în clasamentul ATP. Nu a fost să fie, pentru că Radu s-a impus cu 6-0 în setul secund, fără ca spaniolul să ofere o replică demnă.

Setul trei a fost echilibrat și s-a ajuns la tie-break. Jucătorul nostru a pierdut la mustață, 7-5.

Pierderea setului trei nu l-a dezechilibrat pe Radu Albot, care și-a continuat evoluția bună. Astfel, acesta s-a impus în setul patru cu 6-2.

Seara tîrziu, cînd mingea abia mai putea fi văzută, s-a intrat în setul decisiv. Radu Albot a cîștigat un serviciu al adversarului și conducea cu 3-1. În acel moment, arbitrul a decis să suspende partida, pentru că era prea întuneric.

Partida dintre Radu Albot, aflat într-o formă extraordinară, și Pablo Carreno Busta va fi reluată astăzi.

Jucătorul care va învinge va cîștiga circa 80 de mii de euro și puncte importante în clasamentul ATP.

Sursa: ziarulnational.md

Cuvinte cheie:

Radu Albot , tenis , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1190 locuitori

Cepeleuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Rîngaci, Cepeleuţi şi Vancicăuţi. Satul Cepeleuţi se află la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1190 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cepeleuți datează din 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.