10 aprilie 2012, 10:37 Sport views 7867
10 aprilie 2012, 10:37 Sport views 7867

„Codreanca” din nou a impresionat Europa

Cu multe medalii revin de la competiţiile internaţionale, din Spania şi Grecia perechile de dans sportiv a cluburilor "Codreanca" şi "Gloria", a relatat secretarul general al Federaţiei Dansului Sportiv din Moldova (FSTM) Natalia Timanovskaya, conform Newsmoldova.

Campionatul European pentru programul latino-american în Spania, în acest an a întrunit mai mult de 70 de perechi din 36 de ţări. Locul patru a fost cîştigat de perechea din Republica Moldova Gabriel Goffredo - Anna Matus în grupa de vîrstă 19-35 de ani - un rezultat foarte bun. În Cupa Europeană pe echipe clubul de dans sportiv "Codreanca" a cîştigat medalia de bronz, învingînd nouă echipe.

Concomitent acolo avea loc turneul de rating internaţional. Perechile Alexandru Bîrcă - Karina Neghinsca şi Ion Sîmboteanu - Lina Vartic au ocupat locurile trei şi patru, în programul european, în grupa de vîrstă 16-18 de ani. În cadrul programului latino-american dintre 36 de perechi participante Alexandru Bîrcă - Karina Neghinsca au ocupat locul trei.

În Grecia, unde duminica s-a încheiat un important turneu internaţional de rating în programul standard, în grupa de vîrstă 16-18 de ani, dansatori din Moldova au demonstrat cele mai bune rezultate: perechile Alexandru Berzan - Xenia Baibarac, Marius Vîlcu - Diana Cojocar, Mihai Cotos - Anastasia Cioclea (clubul de dans "Gloria"), au luat primele tre locuri.

În programul latino-american Marius Vîlcu - Diana Cojocar au ocupat   locul 4, în grupa de vîrstă 19-35 de ani, Valeriu Leontiev - Natalia Luchiv au cîştigat bronzul. Avînd în vedere că în acest grup au dansat perechi din 18 de ţări, rezultatul este excelent.

"Evenimentele recente din Spania și Grecia, din nou au dovedit nivelul înalt de pregătire al dansatorilor moldoveni şi adevărata tradiţie - să fie dacă nu primii, atunci printre primii", - a subliniat Timanovskaya.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1722
Populația:
1342 locuitori

Butuceni este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Butuceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 85 km de Chișinău. Populaţia satului Butuceni alcătuia 1342 de oameni în anul 2001. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1722.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.