26 martie 2012, 09:48 Sport views 3770
26 martie 2012, 09:48 Sport views 3770

Yachtmenul moldovean Alexandr Denisiuc este favorit în Italia

Alexandr Denisiuc este cotat cu şanse mari de cîştig al etapei din Torbole (Italia) din seria The Laser Cup la yachting. Sportivul moldovean a intrat deja în concurs, care se va încheia pe data de 27 martie. De remarcat ca Alexandr Denisiuc a ocupat locul secund la proba standard la competiţia Jadro Koper, desfăşurată în Slovenia şi care s-a încheiat pe 20 martie.

După competiţia din Torbole, Alexandr Denisiuc va participa la ultima întrecere din cadrul seriei The Laser Europa Cup, în perioada 28 martie7 aprilie, care va avea loc în oraşul Palma de Majorca (Spania), urmată de Cupa Mondială 2012.

Alexandr Denisiuc este unicul moldovean care are şanse de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra, ediţia 2012, la proba de yachting, după ce, în luna decembrie, la Cupa Mondială de la Perth (Australia) a reuşit sa se claseze pe locul 42 dintre 147 de participanţi proveniţi din 63 de state ale lumii. În cazul în care şi la Cupa Mondială din Germani, Denisiuc se va clasa printre primii 48, Republica Moldova va avea încă un reprezentant la o Jocurile Olimpice de la Londra.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
605 locuitori

Surchiceni este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 605 oameni. Satul Surchiceni a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.