12 octombrie 2016, 15:30 Sport views 6013
Sportivii moldoveni au cîștigat cinci medalii (Foto)
12 octombrie 2016, 15:30 Sport views 6013

Sportivii moldoveni au cîștigat cinci medalii (Foto)

Sportivii moldoveni au cîștigat cinci medalii la Campionatul Mondial de Lupte Libere printre veterani.

O medalie de aur, două de argint și două medalii de bronz au fost cîștigate de sportivii moldoveni la Campionatul Mondial de Lupte Libere printre veterani, care s-a desfășurat în orașul polonez Walbrzych, în perioada 7-9 octombrie 2016.

Președintele Federației de Lupte Libere din Republica Moldova, Valeriu Zabolotnîi, a remarcat nivelul înalt de pregătire a veteranilor moldoveni la lupte libere și i-a îndemnat să continue să lupte pentru onoarea țării, promovînd imaginea ei la următorul Campionat Mondial printre veterani, care va avea loc în Bulgaria.

Președintele Comitetului Naţional Olimpic și Sportiv (CNOS) al Moldovei, Nicolai Juravschi, i-a felicitat la rîndul său, pe luptători pentru rezultatele excelente, recomandîndu-i tinerei generații de sportivi să ia exemplu de la veteranii sportului. El le-a înmînat participanților și cîștigătorilor Campionatului cartea dedicată Aniversării a 25 de ani de la înființarea CNOS în Moldova, precum și cadouri, accesorii sportive.

În total, la campionat au participat sportivi din 35 de țări ale lumii. Moldova a fost reprezentată la competiție de o delegație din șase luptători, sub conducerea președintelui Federației de Lupte Libere din Republica Moldova, Valeriu Zabolotnîi.

Rezultatele participării sportivilor din Moldova la Campionatul Mondial de Lupte Libere printre veterani din Polonia:

• 1 loc categoria D, 63 kg — Boris Savva

• 2 loc categoria C, 97 kg – Valeriu Zabolotnîi

• 2 loc categoria B, 85 kg – Tudor Eni

• 3 loc categoria C, 69 kg – Gheorghe Bîstrițchi

• 3- loc categoria B, 76 kg – Serghei Cojuhari

• 5- loc categoria А, 85 kg — – Serghei Bolgar

Sursa: rtr.md

Cuvinte cheie:

medalie , sport , veterani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1974 locuitori

Chetrosu este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrosu și Todireşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Anenii Noi și la 18 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1974 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.