28 septembrie 2015, 16:10 Sport views 3208
Tatiana Osoianu a obţinut bronzul la Cupa Europei la judo
28 septembrie 2015, 16:10 Sport views 3208

Tatiana Osoianu a obţinut bronzul la Cupa Europei la judo

Sportiva moldoveană Tatiana Osoianu (48 kg) a cucerit medalia de bronz la etapa Cupei Europei la judo, încheiată ieri la Belgrad (Serbia), transmite MOLDPRES.

Osoianu le-a învins în grupa sa pe Milica Nicolic din Serbia, Mira Ulrich (Germania) și a devenit învingătoarea grupei. În semifinală a cedat în fața cîştigătoarei turneului, Melodie Vaugarny (Franţa), iar în recalificări a întrecut-o în disputa pentru medalia de bronz pe Mara Kraft (Austria).

La turneu au participat sportive din 23 de ţări. Tatiana Osoianu a fost singura reprezentantă a Moldovei.

Succesul obţinut i-a permis să urce pe locul 82 în clasamentul mondial şi să aspire pe viitor la o calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016). În lupta pentru obţinerea unei foi olimpice de acreditare se află încă o sportivă moldoveană, Cristina Budescu (48 kg), proaspăt medaliată cu bronz la Campionatul European de junioare (Oberwart, Austria). Ea se situează pe moment în ierarhia mondială pe locul 69.

Tatiana Osoianu este membră a Clubului Sportiv Central „Dinamo". Succesul recent obţinut este al treilea în cariera sa pe arena internaţională. În 2011, sportiva a obţinut medalia de bronz la Campionatul European de tineret Under-23, desfăşurat la Tiumen (Rusia), iar la Kiev (Ucraina) a devenit premiantă a turneului "Cupa Guvernatorului".

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

judo , sport , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
288 locuitori

Comarovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Comarovca a fost întemeiat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.