03 decembrie 2013, 10:17 Sport views 7537
03 decembrie 2013, 10:17 Sport views 7537

Handbaliştii moldoveni au cucerit Cupa Intercontinentală

Foto: tv7.md

Handbaliştii naţionalei de tineret au obţinut pentru prima dată Cupa Intercontinentală. Trofeul cucerit în Mexic a făcut zborul peste ocean. Conducerera federaţiei de handbal califică Cupa Intercontinentală drept cel mai mare succes în istoria handbalului autohton, iar ucătorii au declarat, că din cauza diferenţei mari de timp dintre fusurile orare ei adormeau chiar şi în timpul meciurilor.

Cupa Intercontinentală a fost adusă pînă în Moldova cu trasnsportul aerian şi cel terestru. Din oraşul mexican Monterrey naţionala de tineret a zburat pînă la Bucureşti, iar de acolo pînă la Chişinău cu autocarul. Sosiţi în patrie proaspeţii deţinători ai trofeului au fost au fost stropiţi cu şampanie. servit cîte o cupă de şampanie.

Victor Vartic, Căpitan, Naţionala Moldovei De Handbal, Tineret: «Drumul a fost deosebit de greu, am zburat 18 ore. Nu am avut timp pentru excursii. Regimul a fost foarte simplu – un meci, somn şi iarăşi meci. Ne-am aclimatizat foarte greu. Toţi eram somnorşi. Pe ora Chişinăului jucam la 5. Băieţii adormeau pe bancile de rezervă».

Handbaliştii moldoveni au acumulat în Mexic punctajul maxim. Moldova a obţinut 4 victorii cu campionii de pe 4 continente – America, Oceania, Asia şi Africa, reprezentate de Mexic, Australia, Uzbekistan şi Nigeria.

Nicolai Gumeniuc, Antrenor Principal, Naţionala Moldovei De Handbal, Tineret: «Jucau cu noi ca şi cum era ultimul meci. Am fost cu un cap mai sus faţă de toţi, lucru recunoscut şi de către adversari. Este foarte greu să zbori 17 ore, să schimbi ziua cu nopatea şi să dispuţi şi meciur. Îmi scot pălăria în faţa lor».

În afară de trofeu, echipa noastră a cucerit şi 5 premii individuale, iar cel mai bun handbalist a fost desemnat Anatol Bulov. Pentru deplasarea în Mexic s-au chletuit 25 de mii de euro. Cheltuielile au fost suportate de federaţia Moldovei da handbal.

Problemele financiare au fost discutate astăzi la întîlnirea cu premierul Iurie Leancă, care a felicitat echipa pentru această victorie- cucerirea Cupei Intercontinentale.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

victorie , moldovenii , handbal , Mexic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
36 locuitori

Stîrceni este un sat din cadrul comunei Vărvăreuca, raionul Floreşti. Satul este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni. Prima atestare documentară a satului Stîrceni din ținutul Soroca datează din anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.