06 noiembrie 2014, 09:35 Caleidoscop views 13371
06 noiembrie 2014, 09:35 Caleidoscop views 13371

Top cinci cele mai frumoase scene de dans din istoria cinematografiei


Foto: gandul.info

Scena de dans sincron din filmul "Bande à part" poate fi considerată una dintre cele mai frumoase şi mai captivante momente din istoria cinematografiei, este de părere criticul de dans Luke Jennings, citat de The Guardian.

Jennings a realizat, de asemenea, un top al celor mai reuşite scene de dans din filme. Le puteţi urmări mai jos.

1. Bande à part - 1964

Cea mai reuşită scenă de dans, după părerea criticului Luke Jennings, a fost realizată de actorii Claude Brasseur (Arthur), Anna Karina (Odile) şi Sami Frey (Franz) în filmul "Bande à part" al regizorului Jean-Luc Godard.

2. Umrao Jaan - 1981

Mujra este o coregrafie care îşi are originile în dansul curtezanelor din era Mughal.

Umrao Jaan este povestea unei dansatoare a cărei inimă este frîntă atunci cînd se îndrăgosteşte de un bărbat de viţă nobilă.

Actriţa care joacă în rolul lui Umrao nu a luat niciodată lecţii de dans trandiţional indian.

3. Do the Right Thing - 1989

Actriţa Rosie Perez avea 24 de ani atunci cînd a fost descoperită de regizorul Spike Lee şi distribuită în rolul Tinei din filmul "Do the Right Thing".

Scena apreciată de criticul Luke Jennings apare chiar la începutul filmului şi este cea în care Perez dansează singură pe o stradă din New York.

4. Sweet Charity - 1969

Bob Fosse a fost considerat timp de 30 de ani unul dintre cele mai mari nume din show business-ul american. El a cîştigat opt premii Tony pentru coregrafie şi un premiu Oscar pentru "Cabaret".

5. Midsummer Night's Dream - 1935

Filmul a ajuns pe marile ecrane în anul 1935 şi a fost regizat de Max Reinhardt.

Coregrafia baletului din imagini a fost realizată de Bronislava Nijinska, sora legendatului Vaslav Nijinsky, iar "zîna" din rolul principal este interpretată de balerina daneză Nini Theilade care avea la acea dată vîrsta de 20 de ani.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

Dansuri , top , Cinematografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1412 locuitori

Temeleuţi este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Temeleuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Călărași și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1412 oameni. Satul Temeleuți a fost menționat documentar în anul 1443 cu denumirea Vrabia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.