23 iulie 2013, 10:05 Caleidoscop views 6415
23 iulie 2013, 10:05 Caleidoscop views 6415

Prima misiune la Polul Sud al Lunii ar putea avea loc în 2016


Foto: yoda.ro

Misiunea va fi finanţată de o companie privată, va avea un caracter atît comercial, cît şi ştiinţific şi are ca scop instalarea unei baze de observaţii permanente pe Lună şi a unui sistem de comunicaţii comercial, accesibil cercetătorilor, anunță yoda.ro.

Misiunea a fost anunţată de International Lunar Observatory Association şi compania Moon Express, Inc. şi are în vedere transportarea pe Lună a Observatorului Lunar Internaţional (ILO) la bordul unui lander robotic construit de Moon Express, în anul 2016. 

ILO va reprezenta o bază permanentă pentru realizarea de observaţii astrofizice, înfiinţîndu-se totodată o linie comercială de comunicaţii între Lună şi Terra, ce va putea fi folosită de oamenii de ştiinţă. 

Firma Moon Express a anunţat că misiunea va fi şi un prilej de a prospecta eventualele resurse existente la faţa locului. Zona Polului Sud al Lunii este o regiune neexplorată, care ar putea conţine resurse importante.

Dacă misiunea va avea succes, ILO  va deveni primul telescop particular care va opera pe suprafaţa Lunii şi va fi accesibil cercetătorilor, educatorilor şi publicului larg, prin intermediul internetului.

Cuvinte cheie:

stiinta , luna , Astronomie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
4103 locuitori

Mașcăuți este un sat şi comună din raionul Criuleni. Localitatea se află pe malul drept al rîului Răut la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Mașcăuți constituia 4 103 oameni. Satul Mașcăuți a fost atestat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.