15 iulie 2013, 12:36 Caleidoscop views 7030
15 iulie 2013, 12:36 Caleidoscop views 7030

Barometrul fericirii din Vilnius


Foto: 15min.lt

Primarul din Vilnius intenţionează să instaleze un ecran uriaş pe clădirea primăriei locale pentru a difuza în timp real datele furnizate de un “barometru al fericirii”, care va monitoriza starea de dispoziţie a locuitorilor din capitala Lituaniei.

Ecranul uriaş va prezenta nivelul de fericire al celor 520.000 de rezidenţi ai oraşului, afişînd un număr pe o scală de 1 la 10, care reflectă “scorul de fericire” expediat de fiecare locuitor din oraş de pe telefonul mobil sau de pe computer.

Sistemul este deja funcţional şi rezultatele sale sînt afişate pe televizoarele din holul central al prefecturii locale. În această săptămînă, scorul afişat de barometrul fericirii din Vilnius a fluctuat între şase şi şapte puncte.

Rezultatele primei săptămîni au arătat că dimineața locuitorii Vilniusului se simt mai fericiți, peste zi indicele de fericire cade, iar seara revine din nou la viață. Iar vineri fericirea pur și  simplu îi copleșește pe locuitorii orașului.

Sursa: 15min.lt

Cuvinte cheie:

fericire , oraș , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
4441 locuitori

Beşalma este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Beşalma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Comrat și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 4441 de oameni. Satul Beşalma a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.