15 iulie 2013, 10:41 Caleidoscop views 7640
15 iulie 2013, 10:41 Caleidoscop views 7640

Fenomen astronomic deosebit in aceste zile


Foto: stirileprotv.ro

În perioada 14-17 iulie, pasionații de astronomie vor putera observa pe cer fenomene inedite.

In aceste zile, Luna va apărea că își schimbă poziția pe cer, ea putînd fi văzută lîngă planeta Saturn sau lîngă steaua Spica, din constelația Virgo.

Duminică noapte, 14 iulie, Luna se va afla în partea dreaptă a stelei Spica – pentru cei care locuiesc în emisfera nordică, în timp ce locuitorii emisferei sudice o vor vedea în partea stîngă a acestei stele.

Luni, 15 iulie, satelitul natural al Pămîntului va putea fi văzut deasupra acestei stele, scrie Space.com.

Marți, 16 iulie, Luna se va “muta”, ajungînd astfel sub planeta Saturn, unde se va afla pînă miercuri, 17 iulie, cînd va ajunge în partea stîngă a acestei planete.

Revenind la noaptea de luni, amatorii de observații astronomice vor mai avea parte de o surpriză: cu doar o oră înainte de răsăritul Soarelui, vor putea fi văzute apărînd planetele Marte și Jupiter.

Cu ajutorul unui mic telescop sau al unui binoclu, se va vedea că Marte se află lîngă cea mai luminoasă nebuloasă de pe cer, Messier 35, din constelatța Gemini.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

cosmos , stiinta , luna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1876
Populația:
1603 locuitori

Vişniovca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Vişniovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1603 oameni. Satul Vişniovca a fost menționat documentar în anul 1876.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.