13 noiembrie 2023, 16:30 Caleidoscop views 1219
Magia sărbătorilor de iarnă se simte deja în Chişinău
13 noiembrie 2023, 16:30 Caleidoscop views 1219

Magia sărbătorilor de iarnă se simte deja în Chişinău

În pofida temperaturilor neaşteptat de generoase din noiembrie, magia sărbătorilor de iarnă se simte deja în Chişinău.

Studiourile foto au o listă mare de clienţi care şi-au programat sesiuni cu tematica Crăciunului. Şi multe magazine şi-au umplut rafturile cu decoraţiuni şi au scos în vînzare brazi pentru toate buzunarele, notează Noi.md cu referire la htvrmoldova.

Mai multe magazine din capitală s-au transformat deja într-oîntr-o casă a poveștilor. Comercianții au scos la vînzare brazi, luminițe și decorațiuni de Crăciun, în diverse stiluri. O noutate în acest an este numărul mare de produse eco.

Un etaj întreg al unui magazin e dedicat tematicii de Crăciun. Sînt decoraţiuni în stil rustic sau modern, iar vînzătorii spun că nu au umblat la preţuri. Un brad, de exemplu, costă între 200 şi 10 mii de lei.

„Sîntem încîntaţi şi în acest an să fim printre primii care dau start pregătirilor pentru sezonul sărbătorilor de iarnă. Şi în acest an, avem o varietate mare de produse, asortiment bogat. Avem jucării care pornesc de la doar cinci lei şi brazi care pornesc de la 200 de lei. Aşteptăm cumpărătorii cu braţele deschise, pentru că pot selecta anume acele decoraţiuni pe care le-au văzut de-a lungul anilor în poveşti sau filme”, spune Iana Zidu responsabil de marketing într-un magazin din capitală.

Alte magazine au pregătit chiar şi veselă cu tematica sărbătorilor de iarnă.

„În acest moment am suplinit stocul cu un sortiment larg de suvenire, crenguţe, flori decorative şi veselă cu tematică de Anul Nou. Colaborăm cu companii renumite din ţările europene, cum ar fi Franţa, Brazilia, Belgia, Italia, Turcia, Thailanda”; spune Iana Zidu.

Deşi e început de noiembrie, o familie şi-a făcut deja o sediune foto cu fulgi, brazi şi Moş Crăciun.

„Noi facem rezervări din octombrie, pentru toată perioada de Crăciun: noiembrie, decembrie, ianuarie. Sunt mai multe zone în sală, pot face mai multe poze. Îi scutim pe clienţi şi de faptul că trebuie să-şi găsească îmbrăcăminte. Aici găsesc, de la mic la mare, pulovere, hăinuţe de iarnă”, a spus ​fotograful Tatiana Marcu.

O sesiune foto costă în jur de 2000 de lei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
2010 locuitori

Hincăuţi este un sat și comună din raionul Edineț. În componența comunei Hincăuți intră satele Hincăuți, Clișcăuți și Poiana. Satul Hincăuți se află la o distanță de 18 km de orașul Edineț și la 224 km de Chișinău. La 01.01.2008 populaţia comunei constituia 2010 persoane. Prima atestare documentară a satului Hincăuți din ținutul Hotin datează din 20 decembrie 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.