25 iunie 2013, 16:27 Caleidoscop views 12811
25 iunie 2013, 16:27 Caleidoscop views 12811

Rapoarte despre OZN-uri, desecretizate (VIDEO)


Foto: jurnalul.ro

Ministerul britanic al Apărării a finalizat raportul asupra muncii pe care a desfăşurat-o timp de aproape 60 de ani în privinţa fenomenului Obiectelor Zburătoare Neidentificate. Potrivit NBC News, documentul conţine 4.300 de pagini şi cuprinde mărturii despre apariţii ale farfuriior zburătoare atît deasupra Parlamentului, cît şi în zona Stonehenge.

DOSARUL STONHENGE. În ianuarie 2009, ministerul Apararii a primit mai multe fotografii care arătau un obiect pe cer, deasupra monumentului antic din Wiltshire. "La început nu am văzut nimic pe cer, în poză, pentru că mă concentram asupra pietrelor. După ce le-am încărcat pe calculator am descoperit acea formă de discobol... Sînt sigur ca aveţi parte de astfel de cazuri în fiecare zi. Oricum, eu sînt foarte mîndru de OZN-ul meu, aşa că m-am gîndit să afle şi alţii ce am găsit", scria atunci martorul în acest caz, într-un email aflat în arhiva autorităţilor.

Ministerul a răspuns, precizînd că nu va încerca să identifice sursa acestui OZN, "cu excepţia cazului în care acest lucru reprezintă o ameninţare potenţială asupra Regatului Unit". De ce? Pentru că încercarea de a explica fiecare astfel de dosar ar însemna consumarea nejustificată a resurselor interne ale Ministerului, se mai arăta în nota explicativă.

David Clarke, specialist in studierea fenomenului Obiectelor Zburatoare Neidentificate crede că multe dintre fotografiile realizate între anii 2007-2009 cu telefonul mobil sînt atît de slabe calitativ încît este foarte greu de dedus ce se întîmpla acolo.

Ultimul raport al ministerului britanic al Apărării despre OZN-uri poate fi descărcat de pe internet, de pe site-ul Arhivelor Nationale Britanice.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

ozn , secret , Marea Britanie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.