13 iunie 2014, 10:02 Caleidoscop views 9068
13 iunie 2014, 10:02 Caleidoscop views 9068

Cea mai populară destinație turistică din lume


Foto: mke.ee

Amatorii de călătorii ar trebui să se grăbească să-și facă bagajele pentru o vacanță în Thailanda. Capitala țării - Bangkok – a fost recunoscut ca fiind cel mai vizitat oraș din lume și o destinație preferată de turiștii internaționali, potrivit unui sondaj realizat de un Serviciu specializat, scrie Raut.ru.

Anul trecut cel mai vizitat oraș a fost Londra, dar acum capitala Thailandei l-a întrecut cu o marjă de 1%.

Motivul creșterii numărului de vizitatori ai Bangkok-ului constă în creșterea numărului turiștilor din partea superioară a clasei de mijloc. În plus, popularitatea acestei destinații este determinată și de prosperitatea în creștere a Asiei în general. Potrivit prognozelor, în acest an Bangkok-ul va fi vizitat de circa 16 milioane de oameni. Referitor la Londra, cifra va fi puțin mai mică. Și pe locul al treilea este capitala dragostei – Parisul, care va fi vizitat de 13, 92 milioane oameni.

În timp ce Bangkok pretinde a fi cel mai vizitat oraș din lume, turiștii vor lăsa mai mulți bani la New York, cu toate că numărul turiștilor va fi mult mai mic: doar 4,46 milioane. Aici, turiștii vor lăsa aproximativ 18,6 miliarde de dolari. Între timp, Tokyo rămîne cel mai scump oraș. Cheltuielile totale ale fiecărui turist vor alcătui în medie 2 200 de dolari. Și e mult mai mult decît cheltuielile turiștilor în Bangkok.

Cuvinte cheie:

calatorie , turism , Thailanda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1757
Populația:
3271 locuitori

Filipeni este un sat şi comună din raionul Leova. Filipeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Leova și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3271 de oameni. Satul Filipeni a fost menționat documentar în anul 1757.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.