30 aprilie 2015, 16:01 Caleidoscop views 20031
30 aprilie 2015, 16:01 Caleidoscop views 20031

Atlantida în 3D: arheologii au recreat orașul legendar


Foto: fedpost.ru

Vechiul oraş egiptean Heracleion, numit şi Thonis, s-a scufundat în Marea Mediterană acum 1.200 de ani, iar despre el s-a crezut că este doar o legendă. Arheologii au demonstrat însă contrariul, ruinele oraşului fiind descoperite de aceştia la 45 de metri sub apă.

Potrivit The Telegraph, în ultimele luni, arheologi din toată lumea s-au adunat la Univeristatea Oxford pentru a discuta despre descoperirile care au început să fie scoase la suprafaţă, din comorile de la Heracleion, oraşul care are fost centrul vamal principal prin care se efectuau toate schimburile comerciale provenite din Grecia şi din alte zone din Marea Mediterană, care intrau în Egipt.

Arheologii au descoperit epavele a mai mult de 64 de nave îngropate în nisip, monede din aur, obiecte din bronz, o statuie uriaţă de 4,8 metri, dar şi sute de statui mai mici ale zeităţilor.

Se crede că acest oraş a fost construit în secolul al VIII-lea î.Hr. El se află la gura de vărsare a fluviului Nil în Marea Mediterană. Oamenii de știință nu știu deocamdată cauza scufundării orașului 1.000 de ani mai tîrziu, dar se crede că nivelul mării a crescut treptat și s-a produs o prăbușire bruscă a solului.

Cuvinte cheie:

arheologie , Atlantida , Egipt

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1822
Populația:
1648 locuitori

Porumbeşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Porumbeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1648 de oameni. Satul Porumbeşti a fost menționat documentar în anul 1822.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.