17 aprilie 2013, 10:40 Caleidoscop views 8078
17 aprilie 2013, 10:40 Caleidoscop views 8078

Avertizare pentru cei care se joacă pe internet: Un număr mare de calculatoare a fost afectat

Echipa de experţi Kaspersky Lab a publicat recent un raport de cercetare detaliat, care analizează o campanie susţinută de spionaj cibernetic, condusă de o organizaţie de infractori cibernetici, cunoscută sub numele de “Winnti”.

Potrivit raportului Kaspersky Lab, gruparea Winnti a atacat mai multe companii din industria jocurilor online încă din 2009, fiind activă şi în prezent. Obiectivele grupării sînt de a fura certificate digitale cu semnături ale furnizorilor legitimi de software şi proprietate intelectuală, inclusiv codul sursă al proiectelor pentru noi jocuri online.

Primul incident care a atras atenţia asupra activităţilor rău intenţionate ale grupării Winnti a avut loc în toamna anului 2011, cînd un Troian a fost detectat pe un număr mare de computere ale utilizatorilor finali din întreaga lume. Legătura evidentă între computerele infectate era că toate erau utilizate pentru a juca un joc online foarte popular.

La scurt timp după incident, au fost descoperite informaţii conform cărora programul malware care infectase computerele utilizatorilor provenea dintr-un update obişnuit de pe serverul oficial al companiei de jocuri. Utilizatorii afectaţi şi membrii comunităţii de jucători online au suspectat compania de jocuri ca fiind responsabilă pentru instalarea malware-ului, cu scopul de a-şi spiona clienţii. Însă, ulterior s-a dovedit că programul maliţios a fost instalat pe computerele jucătorilor în mod accidental, infractorii cibernetici vizînd, de fapt, însăşi compania de jocuri.

Studiul a constatat că organizatorii infracțiunilor cibernetice sînt de origine chineză.

 

Sursa: cybersecurity.ru

Cuvinte cheie:

internet , calculator , virus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
3427 locuitori

Gura Bîcului este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Este amplasat la o distanță de 35 km de orașul Anenii Noi și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3427 de oameni. Prima atestare documentară a satului (cu numele Davidova) datează din anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.