05 noiembrie 2012, 15:16 Caleidoscop views 5878
05 noiembrie 2012, 15:16 Caleidoscop views 5878

Rusia va ajuta Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim


Foto: rusdm.ru 

Rusia va ajuta la achitarea datoriilor Bisericii Sfîntului Mormînt din Ierusalim.

"Scrisoarea deocamdată nu a ajuns în administrația prezidențială, dar este așteptată și sîntem gata să examinăm problema alocării banilor pentru a achita datoriile Bisericii Sfîntului Mormînt", - a declarat oficialul de la Kremlin, Dmitri Peskov.

Amintim că biserica, unde mulți creștini consideră că Iisus a fost crucificat, are conturile blocate pentru o datorie de 2,3 milioane de dolari la compania de apă.

Disputa a făcut ca sute de preoți, călugări și profesori să rămînă fără leafă. În general, biserica nu este taxată pentru apa consumată, dar compania Hagihon susține că îi sînt datorați banii pentru ultimii 15 ani.

Potrivit presei din Israel, a existat o înțelegere tacită între Patriarhia greco-ortodoxă a Ierusalimului pentru ca Biserica Sfîntului Mormînt să nu plătească factura la apă.

În 2004 însă, Hagihon a cerut ca biserica să plătească facturi în valoare de 950.000 de dolari.

Acum, preoții amenință că vor pune lacăt pe lăcaș dacă datoria nu le va fi ștearsă. Ar fi pentru prima dată în istorie cînd această biserică s-ar închide.
500 de preoți și călugări, 2.000 de profesori și 30 de școli sînt afectate ca urmare a deciziei de a "îngheța" conturile.

Cuvinte cheie:

Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
2190 locuitori

Petrunea este un sat şi comună din raionul Glodeni. Petrunea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2190 de oameni. Satul Petrunea a fost înființat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.