04 iulie 2018, 14:17 Caleidoscop views 9607
Moldova şi China au semnat un acord de recunoaştere reciprocă a diplomelor de licenţă
04 iulie 2018, 14:17 Caleidoscop views 9607

Moldova şi China au semnat un acord de recunoaştere reciprocă a diplomelor de licenţă

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, şi ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong, au semnat astăzi un Acord privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor academice în învățămîntul superior.

Documentul prevede facilitarea procedurii de recunoaștere de către organele abilitate a actelor de studii și a calificărilor obținute în Republica Moldova și în Republica Populară Chineză. Astfel, Acordul stabilește condițiile privind admiterea studenților din Republica Moldova la universitățile din China, și viceversa, actele de studii pe care trebuie să le dețină candidatul, inclusiv numărul de credite academice și calificări obținute la sfârșitul fiecărui ciclu de studii, denumirile diplomelor obținute la finalul fiecărui program de studii și echivalentele acestora în sistemul educațional din fiecare țară, precum și alte aspecte financiare și de procedură.

În cadrul evenimentului de semnare, Monica Babuc a specificat că noul acord reprezintă un cadru comun de recunoaştere a actelor de studii, în condițiile în care de aproape două decenii țările noastre realizează schimburi de bursieri în cadrul mai multor programe de mobilitate academică. „Semnarea acestui act va crea oportunități pentru dezvoltarea contactelor interumane și a relațiilor de prietenie dintre ambele state, asigurându-le o dezvoltare durabilă", a opinat oficialul.

Potrivit datelor Ministrului Educației, Culturii și Cercetării, începând cu anul 2001 şi până în prezent, circa 150 de tineri din Moldova au studiat în diverse centre universitate din Republica Populară Chineză. În anul academic 2018–2019, la studii în China au fost recomandați nouă cetățeni moldoveni, iar patru cetățeni chinezi vor avea posibilitatea să învețe în universitățile din țara noastră.

 

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

China , diploma , licenţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1832
Populația:
3903 locuitori

Başcalia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Başcalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 23 km de orașul Basarabeasca și la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3903 oameni. Satul Bașcalia a fost întemeiat în anul 1832.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.