26 decembrie 2017, 16:30 Caleidoscop views 16121
Obiect luminos neidentificat pe cerul Moldovei (Foto, Video)
26 decembrie 2017, 16:30 Caleidoscop views 16121

Obiect luminos neidentificat pe cerul Moldovei (Foto, Video)

Un obiect încă neidentificat a fost surprins marți dimineață. Același obiect pare a fi surprins și într-un oraș din vestul Rusiei și în Grecia.

Imaginile au fost surprinse în noaptea de luni spre marți între Rîmnicu Sărat și Focșani. 

În plus, un cetățean aflat în vacanță în Grecia a surprins și el fenomenul, la ora 5:35.

„O pată de lumină rămasă în urma unui fenomen astronomic: meteorit sau satelit ce a intrat în atmosfera Pamîntului", spune bărbatul, care a fotografiat momentul de pe insula Chios.

Aparent, același obiect misterior a fost observat și în Rusia, într-un oraș din apropiere de granița cu Ucraina.

Un bărbat din Lipetsk a încărcat imaginile pe YouTube cu obiectul luminos.

În ambele clipuri, obiectul emana o lumină concentrată, ce ulterior devenea difuză, ceea ce ar putea însemna o dezintegrare în atmosferă.

În legătură cu stația Tiangong-1, aceasta nu a mai fost văzută de China din septembrie 2016, iar experții sunt de părere că obiectul de 8,5 tone se va prăbuși pe Pămînt la începutul anului 2018.

Latitudinile prevăzute de specialiști indică Spania, Portugalia, Italia, Bulgaria și Grecia ca fiind țările în care cele mai mari bucăți ale navei vor ateriza, în contextul în care nu vor reuși să se dezintegreze complet în atmosferă. Totuși, data, ora și amprenta geografică a reintrării în atmosferă sînt incerte.

Sursa: digi24.ro

Cuvinte cheie:

cer , racheta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1491
Populația:
1261 locuitori

Japca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Bursuc și Japca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Florești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1261 de oameni. Satul Japca a fost menționat documentar în anul 1491.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.