28 martie 2012, 10:30 Caleidoscop views 3430
28 martie 2012, 10:30 Caleidoscop views 3430

Încălzirea globală, un mit?


Foto: nnm.ru 

Există mai multe opinii cu privire la cauzele încălzirii globale. Doctrina conform căreia planeta se supraîncălzeşte din cauza activităţilor industriale practicate de om îşi pierde din credibilitate pe zi ce trece.

Miliarde de euro au fost cheltuite în numele unei planete mai „verzi" şi în cadrul contestatelor tranzacţii cu certificate de carbon, prin care companiile plătesc pentru a li se permite emiterea unor cantităţi enorme de noxe poluante.

Cantităţi uriaşe de combustibil au fost folosite pentru avioanele care au transportat cercetători, politicieni şi ecologişti la conferinţe internaţionale referitoare la apocalipsa determinată de încălzirea globală. S-ar părea că toate aceste acţiuni fac parte dintr-o mare şaradă, potrivit publicaţiei britanice „The Daily Mail".

Falsa ipoteză că întreaga vină e a omenirii, prin producerea de dioxid de carbon (CO2), poate fi ignorată.

În Evul Mediu omenirea producea mai mult dioxid de carbon decît acum, pentru că singurul combustibil uzat era lemnul. În plus, clima neobișnuită, în unele părți, poate fi justificată prin despăduriri.

Fenomenul încălzirii globale ar putea să nu fie rezultatul acţiunilor umane. În ultimii 15 ani nu au existat date precise care să ateste o încălzire la scară planetară.

Reprezentanţii Comitetului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice au admis faptul că studiile referitoare la încălzirea planetei pe care le-au publicat ar putea avea şi concluzii incerte din cauza factorilor externi care afectează măsurătorile efectuate în staţiile meteo.

Trebuie să fii extrem de obtuz să crezi că activitatea ta poate determina ce se întîmplă la nivel global. Eșapamentul motoarelor de tot felul ar putea ridica un semn de întrebare.

Adaugă la acest aspect scandalul academic din Anglia, unde oamenii de știință au fost descoperiți că au falsificat datele culese, pentru a produce un efect "mai credibil" că încălzirea globală e reală, și vei vedea de unde vin toți acești profeți ai pierzaniei iminente.


Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1412 locuitori

Temeleuţi este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Temeleuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Călărași și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1412 oameni. Satul Temeleuți a fost menționat documentar în anul 1443 cu denumirea Vrabia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.