15 mai 2017, 10:15 Caleidoscop views 3972
Astăzi se sărbătorește Ziua Internațională a Familiei
15 mai 2017, 10:15 Caleidoscop views 3972

Astăzi se sărbătorește Ziua Internațională a Familiei

Astăzi este sărbătorită Ziua Internațională a Familiei.

De fapt, o familie, înseamnă adesea mult mai mult decît un cuplu cu copii, înseamnă stabilitate, siguranță în ziua de mîine, fericire și, în primul rînd, iubire.

Această zi a fost instituită pentru a marca importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor, fiind în același timp o oportunitate pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă familiile la nivel mondial.

Prin Rezoluția 47/237, la 20 septembrie 1993, ONU a proclamat ziua de 15 mai drept Zi Internațională a Familiei.

În fiecare an, secretarul general al ONU alege un motto special pentru acest eveniment. În acest an tema este: „Familii, educație și bunăstare", care se concentrează asupra rolului familiilor și politicilor orientate spre familie în promovarea educației și bunăstării generale a membrilor lor. Tema a fost aleasă, în special, pentru a spori gradul de conștientizare a rolului familiilor în promovarea educației timpurii și a posibilităților de învățare pe tot parcursul vieții pentru copii și tineri.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

familie , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
760 locuitori

Sărăţica Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Nouă și Cîmpul Drept. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 760 de oameni. Satul Sărățica Nouă a fost menționat documentar în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.