10 februarie 2012, 16:14 Caleidoscop views 3331
10 februarie 2012, 16:14 Caleidoscop views 3331

Protest la nivel european faţă de ACTA


Foto: mediafax.ro 

O manifestaţie de amploare la nivel european este planificată pe reţelele de socializare împotriva acordului privind pirateria pe Internet, ACTA, semnat de ţările europene la sfîrşitul lui ianuarie, relatează Radio Polonia.

În Polonia, protestul va avea loc în pieţele din Cracovia, Katowice, Leszno, Radom, Szczecin, Varşovia, Wroclaw şi Poznan.

Aproximativ 20 000 de persoane au afirmat că vor participa la manifestaţii în Germania, iar în Romînia au promis să participle 30 000. 

În cadrul unui protest faţă de ACTA, organizat la 26 ianuarie în Poznan, în vestul Poloniei, au participat aproximativ 5 000 de persoane, însă manifestaţiile au degenerat în violenţe, soldate cu arestare a şapte persoane.

Reprezentanţi din 22 de state membre UE au semnat, la sfîrşitul lui ianuarie, la Tokyo, Tratatul Comercial Anti-Contrafacere (ACTA), care nu va putea intra însă în vigoare fără aproarea Parlamentului European. Scopul acordului (între UE, SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Elveţia) este de a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv online, şi de a combate contrafacerea şi pirateria pentru bunuri precum haine de lux, muzică şi filme.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1317 locuitori

Cotihana este o localitate din cadrul oraşului Cahul, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia localităţii constituia 1317 locuitori. Satul Cotihana a fost menționat documentar în anul 1853.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.