09 februarie 2012, 12:25 Caleidoscop views 3184
09 februarie 2012, 12:25 Caleidoscop views 3184

Un nou virus care circulă pe Facebook a afectat mii de utilizatori


Foto: gandul.info 

Cel mai nou virus care circulă pe Facebook apare sub forma unei pagini de breaking news a CNN în care se anunţă începutul celui de-Al Treilea Război Mondial. Cu titlul "SUA atacă Iranul şi Arabia Saudită. Începutul celui de-al Treilea Război Mondial", ştirea a păcălit circa 60.000 de utilizatori, contaminându-le calculatoarele cu un trojan, scrie Daily Mail.

Pagina pare să aibă un video cu presupusul atac, iar atunci cînd cineva intenţionează să-l deschidă, i se recomandă instalarea unei noi versiuni de Flash. Odată ce utilizatorul acceptă să îşi facă upgrade-ul, virusul se infiltrează şi va posta automat pe profilul respectivului aceeaşi pagină falsă CNN.

Sophos, un grup de experţi în securitate informatică, spune că 60.000 de utilizatori Facebook au fost deja înşelaţi de acest mesaj şi au devenit victime ale atacului.

Infractorii cibernetici apelează des la trucul unei false ştiri pentru a ademeni utilizatorul să acceseze linkul, Facebook fiind locul potrivit pentru o astfel de operaţiune. De asemenea, clipurile video sînt folosite ca momeală, deoarece instalarea unei noi versiuni de Flash nu atrage atenţia niciunui utilizator.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1866 locuitori

Zberoaia este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Zberoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1866 de oameni. Satul Zberoaia a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.