21 iulie 2015, 15:36 Caleidoscop views 8589
Moldova din Cehia și Slovacia (Video)
Foto: vk.com
21 iulie 2015, 15:36 Caleidoscop views 8589

Moldova din Cehia și Slovacia (Video)

Exista in Cehia localitatea Moldava, districtul Teplice la hotar cu Germania cu un renumit club sportiv de schi, de lînga care izvoraste Moldavský potok, care pe teritoriul Germaniei poarta numele de Freiberger Mulde si se varsa în Mulde, apoi in Elba.

Tot în Elba se varsa si acest frumos rîu - VLTAVA , care in germana e Moldau, iar in latina, italiana, spaniola, portugheza e MOLDAVA, cu cascada MOLDAVA si bazinul hidrografic al sau locuit de "moldavi" pentru care Patria ( Má vlast) se asociaza cu acest rau natal

Iar in Slovacia este orasul MOLDAVA NAD BODVOU cu podgorii "moldave" si o echipa de fotbal "moldava".

 

Cuvinte cheie:

Cehia , Moldova , Slovacia , lume , video

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XVIII-lea
Populația:
825 locuitori

Albota de Jos este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Albota de Jos, Hagichioi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 825 de oameni. Satul Albota de Jos a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.