10 februarie 2015, 10:44 Caleidoscop views 9856
Ai și tu un astfel de televizor? Poţi fi urmărit și înregistrat
Foto: newsler.ru
10 februarie 2015, 10:44 Caleidoscop views 9856

Ai și tu un astfel de televizor? Poţi fi urmărit și înregistrat

Numărul celor care dețin un smart tv este destul de mare și în continuă creștere. Puțini au fost însă atenți la ce scrie în manualele de instrucțiuni ale televizoarelor inteligente.

Aplicațiile cu care vin televizoarele inteligente îi încântă maxim pe cei dornici de tehnologie avansată în propria locuință. Deși sunt foarte multe persoane, chiar și la noi în țară care dețin un smart-tv Samsung cu recunoaștere vocală, puțini au sesizat avertismentul companiei care spune clar că discuțiile private pot fi înregistrate și transmise unei terțe persoane.

"Dispozitivul poate înregistra comenzi vocale pentru a face posibilă și a îmbunătăți funcția de recunoaștere vocală. Vă rugăm să luați la cunoștință faptul că dispozitivul poate înregistra cuvintele rostite chiar în cadrul discuțiilor personale și vor fi transmise către o terță persoană", se arată în manualul de instrucțiuni la secțiunea "politici de securitate".

Nu se știe exact cine este această "terță persoană" în acest caz, cum este transmisă și cum poate fi folosită informația.

Un reprezentat al Samsung a ținut să facă precizări pe această temă: "Compania noastră ia foarte în serios confidențialitatea informațiilor oferite de clienții noștri și ia măsuri pentru protejarea intimității acestora"

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

tehnologie , televiziune , încălcări

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
569 locuitori

Cucuruzenii de Sus este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 569 de oameni. Satul Cucuruzenii de Sus a fost întemeiat în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.