25 septembrie 2014, 15:14 Caleidoscop views 11085
Europa schimbă banii (FOTO, VIDEO)
Foto: incont.ro
25 septembrie 2014, 15:14 Caleidoscop views 11085

Europa schimbă banii (FOTO, VIDEO)

Incepînd de marti, 23 septembrie, Banca Centrala Europeana a pus in circulatie noua bancnota de 10 euro, care contine mai multe elemente de securitate si care este mai greu de falsificat.

Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat inca de la sfîrsitul anului 2012 ca va introduce in circulatie, incepînd cu 2013, noi bancnote, cu elemente noi de siguranta.

Elementul comun al noii serii de bancnote il reprezinta portretul zeitei Europa (din mitologia greaca, care a dat numele continentului nostru), atît in filigran, cît si in holograma, potrivit informatiilor de pe site-ul dedicat www.new-euro-banknotes.eu

Ca si bancnota de 5 euro, pusa in criculatie in mai 2013, cea de 10 euro are cîteva modificari intre elementele de securitate, precum si un design nou, dar destul de asemanator cu versiunile anterioare.

Asemenea ultimei bancnote de 5 euro, si cea de 10 euro are si elemente de design noi, precum o reprezentare din mitologia greaca si originile numelui batrînului continent. Ambele se vor regasi atît in holograma, cat si pe watermark.

O alta metoda de verificare a autenticitatii este cifra scrisa in culoarea verde-smarald, care isi va schimba nuanta in albatru inchis, atunci cînd inclinam hartia.

Noile serii vor fi introduse treptat, in toata Europa, pe parcursul mai multor ani, cînd vor ajunge sa le inlocuiasca definitiv pe cele vechi.

Bancnotele euro reprezinta simbolul Uniunii Europene, fiind folosite de 334 milioane de oameni din 18 tari, care fac parte din zona euro.

Sursa: www.incont.ro

Cuvinte cheie:

banca , bani , euro , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1422-1432
Populația:
2055 locuitori

Hădărăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Hădărăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hădărăuţi este situat la o distanţă de 12 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hădărăuți (la acea dată Hodoracinți) din ținutul Hotin, datează între anii 1422 și 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.