29 aprilie 2015, 11:45 Caleidoscop views 14890
S-a găsit adevărata formulă a fericirii!
Foto: incomemagazine.ro
29 aprilie 2015, 11:45 Caleidoscop views 14890

S-a găsit adevărata formulă a fericirii!

Dupa mai multi ani de studii si experimente, cercetatorii australieni au stabilit formula „triunghiului de aur al fericirii": trei factori esențiali care ajuta la instalarea starii de fericire, adica un om drag, un venit de maxim 100.000 de dolari pe ani si activitate sociala, scrie Times of India, citandu-i pe expertii Universitatii din Melbourne.

De aceea, cercetatorii recomanda medicilor sa-si concentreze atentia nu atît la starea de sanatate a pacientilor, probleme cu tensiunea sau colesterolul, cît la cea psihologica. De ce? Pentru ca, a explicat psihologul Robert Commins, dupa 29 de experimente realizate pe aceasta tema, starea de sanatate nu a intrat in „triunghiul fericirii". Problema este ca oamenii au capacitatea de a se adapta la suferintele lor. Iar daca sanatatea nu dă mari batai de cap, ea nu influențeaza in mod deosebit asupra stării de fericire.

„Am analizat minuțios influența greutății corporale asupra stării de spirit a pacienților si a fericirii. S-a constatat ca persoanele cu o greutate mult peste normal sau doar plinuți, se simt bine. Ei își controlează sentimentele", a aratat expertul. Potrivit afirmațiilor sale, odata cu vîrsta, senzatia de fericire crește, mai ales după 55-60 de ani.

In opinia psihologului, o viata personala reusita este mai importantă decît banii, pentru ca ea inseamna sprijin in clipele de cumpana si siguranță. „Aveti nevoie doar de o singură persoana alături, un lucru deosebit de important. Cei care nu au așa ceva, care nu au cui să împărtășească problemele devin vulnerabili la greutățile care apar", este de parere Commins.

In ceea ce privește banii, importantă nu este suma de care are nevoie o persoana. Numarul banilor depinde de existenta copiilor si de locul de domiciliu, iar cifra maximă calculata de expertii australieni este de 100.000 de dolari pe an. Al treilea element al „triunghiului de aur al fericirii" – activitatea socială – este la fel de esentiala pentru viata omului. „Omul trebuie sa intre in contact cu semenii sai, sa socializeze", spune profesorul Commins. „Zîmbetul este cel mai important indicator al fericirii. Daca zîmbiți des, inseamnă că sunteți în triunghiul de aur", precizează el.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

fericire , studiu , bani , relatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1602 locuitori

Musteaţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Musteaţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Satul Musteaţa a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.