06 decembrie 2013, 11:37 Caleidoscop views 13221
06 decembrie 2013, 11:37 Caleidoscop views 13221

A fost stabilită culoarea anului 2014


Foto: rus.ruvr.ru

Compania Pantone, care stabileşte standardele de culoare pentru uzul comercial în design a dezvăluit publicului culoarea anului 2014 - "Orhideea radiantă". Culoarea va înlocui Verdele smarald, care este trendul anului 2013. "Orhideea radiantă" este o combinație de fuchsia, violet și tonuri de roz și reflectă tendinţele actuale, spun specialiştii.

Directorul de la Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman spune: "Această culoare este intrigantă pentru ochi și stîrnește imaginația. Inspiră multă încredere, emană fericire, iubire și sănătate."

"E un pic diferita, e un pic excentrica si nu este o culoare primara. Este o invitatie la inovatie. Familia culorii violet ofera oportunitatea de a face lucruri creative", spune aceasta, potrivit AP.

Este nuanta potrivita pentru cultura pop a zilelor noastre: "Oamenii asociaza purpuriul cu creativitatea si originalitatea - si acestea sunt foarte apreciate astazi. Vedem cuvinte similare utilizate pentru a descrie tehnologii si produse considerate inovative si cu o abordare pe care nu ai mai incercat-o pana acum".

Eiseman mai spune ca Radiant Orchid este o nuanta ce va fi abordata rapid, intrucat flateaza majoritatea tonurilor pielii, contrasteaza placut cu nuantele neutre si este o culoare care nu a mai fost vazuta in ultima vreme.

Sursa: ziare.com

Cuvinte cheie:

sfat , designer , publicitatea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
57 locuitori

Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.