Mergi spre compartimentul: Muzica
15 ianuarie 2024, 11:00 Muzica views 1071
Au fost selectați finaliștii etapei naționale Eurovision 2024
15 ianuarie 2024, 11:00 Muzica views 1071

Au fost selectați finaliștii etapei naționale Eurovision 2024

11 interpreți continuă lupta pentru un bilet la Malmö, Suedia, unde urmează să aibă loc Eurovision Song Contest 2024 (ESC).

Finaliștii etapei naționale Eurovision 2024 au fost selectați sîmbătă, 13 ianuarie, în urma audițiilor live, informează moldpres.

Potrivit TRM, aceștia sînt: Natalia Barbu - cu piesa „In the middle”, Valeria Pasha - „Anti-princess", Iulia Teleucă - „Runaway”, Cătălina Solomac - „Fever”, O L - „No Time No Space”, Viola Julea - „Light up!”, Regina Alexandrina - „Contrasens”, Victor Gulik - „Fever”, Nicoleta Sava - „Bravo”, Sasha Letty - „DNA” și Y-Limit - „REVOLUTION”.

Amintim că în urma examinării celor 51 de dosare înscrise în concurs, compania „Teleradio-Moldova” a admis 32 de piese pentru etapa audițiilor live. Piesele au fost audiate de către un juriu profesionist. Finala Națională se va desfășura pe 17 februarie.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Semifinalele vor avea loc pe data de 7 și 9 mai, iar țara cîștigătoare va fi desemnată în cadrul finalei de pe 11 mai.

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa Soarele și Luna. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci cînd trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa Hey mamma.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Eurovision , muzica , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1566 locuitori

Gura Camencii este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobuleşti, Gura Camencii și Gvozdova. Satul Gura Camencii se află la o distanță de 5 km de orașul Florești și la 122 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1566 de oameni. Satul Gura Camencii a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.