Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Muzica

eye 741 Vizualizări

Un moldovean, declarat „fenomenul” concursului „SWR Junge Opernstars 2023


Tenorul moldovean Dumitru Mîțu a fost declarat „fenomenul” concursului „SWR Junge Opernstars 2023”. Muzicianul a cîștigat premiul „Emmerich Smola”, fiind învingător la categoria masculină, anunță Ministerul Culturii.

„Tenorul Dumitru Mîțu - declarat „fenomenul” concursului „SWR Junge Opernstars 2023”! Muzicianul a cîștigat premiul prestigios „Emmerich Smola”, fiind învingător la categoria masculină, în cadrul celei de-a 19-a ediții a concursului, desfășurat în orașul german Landau.

Se întîmplă după ce, acum nici jumătate de an, Dumitru a revenit acasă cu locul trei la concursul „Neue Stimmen” (voci noi - n.r.), desfășurat în Germania. Felicitări, Dumitru! Ne mîndrim!”, a scris Ministerul Culturii.

Cuvinte cheie:

muzica , concurs

Localităţile Moldovei şi diasporei

Palanca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
956 locuitori

Palanca este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Localitatea este situată într-o zonă colinară din inima Codrilor. Satul Palanca se află la o distanţă de 24 km de oraşul Călăraşi şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 956 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Palanca datează din anul 1817.

Citeşte mai departe