26 noiembrie 2018, 17:21 Personalități views 10980
La 29 noiembrie, va avea loc deschiderea monumentului reabilitat al arhitectului Alexandru Plămădeală (Foto)
26 noiembrie 2018, 17:21 Personalități views 10980

La 29 noiembrie, va avea loc deschiderea monumentului reabilitat al arhitectului Alexandru Plămădeală (Foto)

Joi, 29 noiembrie, la ora 10:00, la Cimitirul Central Armenesc din Chișinău, va avea loc ceremonia de deschidere a monumentului restaurat al arhitectului Alexandru Plămădeală, autorul monumentului lui Ștefan cel Mare.

Informaţia a fost postată pe pagina sa din reţeaua de socializare de jurnalista, șefa Comisiei pentru mass-media și relații publice din cadrul Consiliului Societăţii Civile de pe lîngă președintele Moldovei, Elena Leviţkaia-Pahomova. Potrivit ei, acum cîţiva ani, basorelieful de bronz de pe monumentul lui Alexandru Plămădeală a fost deteriorat. Sculptorii Victor Macovei și Ruslan Tihonciuc au restaurat monumentul – o lucrare a Claudiei Cobizeva.

Proiectul a fost susținut de Președintele Moldovei, Igor Dodon.

Elena Leviţkaia-Pahomova a numit simbolic faptul că reabilitarea monumentului arhitectului Alexandru Plămădeală, autorul monumentului Marelui Domnitor al Moldovei, are loc în Anul lui Ștefan Cel Mare.

Ea a menţionat și asemănarea fenomenală a nepotului lui Alexandru Plămădeală cu marele său unchi.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
332 locuitori

Cheltuitori este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 332 de oameni. Satul Cheltuitori a fost menționat documentar în anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.