25 ianuarie 2018, 09:48 Personalități views 14724
Moldovenii.md la ceas aniversar alături de Nicolae Botgros
25 ianuarie 2018, 09:48 Personalități views 14724

Moldovenii.md la ceas aniversar alături de Nicolae Botgros

În semn de preţuire şi apreciere, în numele întregii națiuni, portalul moldovenii.md are fericitul prilej de a adresa alese urări de sănătate şi bucurie spirituală, precum şi succese pentru proiectele de viitor, neasemuitului Nicolae Botgros, cu ocazia frumoasei sale aniversări de 65 de ani.

Ne-a impresionat întotdeauna modul cum aţi îmbinat în activitatea Dumneavoastră darurile cu care v-a înzestrat Dumnezeu şi deschiderea faţă de oameni, în calitate de violinist, dirijor și conducător artistic al Orchestrei Naţionale de Muzică Populară "Lăutarii". Acum cînd ați atins vîrsta deplinei maturităţi artistice, ne bucurăm să putem aduce omagiul artistului, violonistului și dirijorului remarcabil, unuia dintre cei mai străluciți reprezentanți ai vestitei dinastii muzicale. Să vă spunem cît de apreciat și iubit sînteți nu numai în țara noastră, dar și departe de granițele sale și că am vrea foarte mult să continuați să ne cuceriți cu talentele Dvs. rare, în special cu acel har neasemuit de a simți și de a transmite profunzimea și frumusețea muzicii, mai ales, a celei populare.

Astfel, în mare parte, datorită energiei Dvs. creatoare, slăvitul colectiv al Orchestrei Naţionale de Muzică Populară "Lăutarii" reușește să bucure mereu publicul cu performanțe virtuoase și interpretări originale ale muzicii noastre populare. Fiecare dintre spectacolele, Dvs. Maestre, devine eveniment important al vieții culturale, publicului fiindu-i oferită ocazia să se bucure de întîlnirea cu adevărata și marea artă a neîntrecuților virtuozi.

Sînteți unul dintre cei mai de vază și de neîntrecut dirijori ai țării noastre. Activitatea Dvs. fructuoasă în Orchestra de Muzică Populară «Lăutarii» este, în acest sens, cel mai frumos exemplu de slujire fidelă artei. Cu o deosebită bucurie creativă ați promovat și realizat proiecte interesante. Talentul și creația Dvs. sînt înalt apreciate atît de amatorii de muzică, cît și de profesioniștii din țară și de peste hotare. Întreaga Dumneavoastră creație îmbogăţește patrimoniul muzicii noastre populare şi contribuie la valorificarea în veritabilei arte tradiționale în inima poporului.

La acest frumos moment aniversar, îndrăgite Maestre Botgros, venim să Vă adresăm calde felicitări pentru toate realizările de pînă acum, să vă urăm multă sănătate, Dumnezeu să Vă călăuzească întru Lumină, ca să puteți aduce mereu Lumina în sufletele oamenilor, prin harul Dvs. unic, inspiraţia artistică, bunătate, generozitate, înţelepciune. Fie ca în sufletul Dvs. mare și frumos să ardă mereu Focul Creației, care să poată încălzi întotdeauna sufletele publicului, însetat de muzică, iar Dvs. să culegeți toate florile recunoștinței oamenilor de pretutindeni pentru Talentul și Măiestria Dvs. inegalabile.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1193 locuitori

Buşăuca este un sat şi comună din raionul Rezina, aşezat în regiune de şes şi coline. Satul este situat la o distanță de 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 1193 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bușăuca datează din anul 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.