13 aprilie 2016, 16:45 Personalități views 9049
Un moldovean, printre cei mai buni realizatori de tatuaje din lume
13 aprilie 2016, 16:45 Personalități views 9049

Un moldovean, printre cei mai buni realizatori de tatuaje din lume

Ne duce faima în străinătate datorită talentului său de a picta pe piele.Pasiunea pentru desen, care s-a transformat, ulterior, în una pentru tatuaje, l-a determinat să participe la Convenția "Passion Art Tattoo" din oraşul Bolzano, Italia.

Acolo a obținut locul II la categoria tatuajelor alb-negru. Nu vorbim despre o persoană din afara ţării, ci despre moldoveanul Robert Ermac, care preferă să-şi exprime felul de a fi prin desene multicolore imprimate pe corp.

Robert Ermac este atras de arta pe piele încă din copilărie:

"Când eram la școală, mereu ceea ce făceam, asta desenam. Îmi plăcea la nebunie să desenez și asta făceam mereu. Tata cândva odată a făcut tauaje, pe urmă fratele ceva o început, dar eu am dus-o până la capăt."

Peste câţiva ani, Robert şi-a transformat pasiunea de a realiza tatuaje în meserie. De doi ani și jumătate, se afirmă şi îşi dezvoltă dureroasa măiestrie peste hotare.

"Primul meu tattoo festival a fost în Kiev, apoi am fost la Sibiu, apoi în Germania am fost la două dar n-am participat niciodată. Mereu mă duceam și mă uitam cum alți meșteri tatuează", a declarat Robert.

Robert a fost singurul reprezentant din Moldova, care a participat la Convenția de tatuaje "Passion Art Tattoo" din oraşul Bolzano, Italia, acolo unde a ieşit învingător. El a trebuit să concureze alături de alţi peste 90 de realizatori de tatuaje din alte ţări.

"Chiar nu m-am așteptat că o să iau locul II pentru că eu târziu am început și plus la asta o lucrare mare am făcut, pe coaste, unde e un loc cel mai dureros", a spus Robert.

Igor este unul dintre clienţii fideli ai lui Robert, pe care îl laudă pentru talentul său.

"Mă simt confortabil cu el, mă simt ca acasă, mă simt bine când Robert mi le face. Plus la asta e un bun profesionist. Am în jur de vreo 10 tatuaje dintre care majoritatea le-a făcut Robert", a declarat Igor Grama.

Lui Robert îi place mai mult să realizeze tatuaje în stil realist:

"Orice obiect îl iai și îl faci așa cum îl vezi. Tot ce vezi în real, redai prin tatuaj"

Colegii lui Robert îi susţin în tot ceea ce face.

"Mă bucur că într-adevăr are succes și tinde a face ceva în domeniul și arta tatuajului", a spus realizatorul de tatuaje Sergiu Kliuchnikoff.

"De când îl cunosc, mereu tinde să ajungă la un nivel înalt, ca și noi toți de altfel, învățăm unul de la celălalt. Am învăţat multe tehnici interesante de la el", a spus colegul lui Robert, Maxim Gropa.

Întrebat dacă se numără printre cei mai buni realizatori de tatuaje de la noi,Robert, modest fiind, nu a dat un răspuns ferm:

"Nu știu, sincer nu știu, nu știu. Deja clienților mei le este mai ușor să pună o notă decât eu singur".

În perioada 15 - 17 aprilie, Robert, împreună cu echipa de la salonul în care activează, vor participa la Festivalul de tatuaje din Iași alături de 50 de participanți din 11 țări printre care Germania, Anglia, Franța, Italia şi România.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

tatuaj , concurs , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
25 locuitori

Cucioaia Nouă este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 25 de oameni. Satul Cucioaia Nouă a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.