24 martie 2016, 14:45 Personalități views 9780
Dialoguri pe portativ cu Daria Radu
24 martie 2016, 14:45 Personalități views 9780

Dialoguri pe portativ cu Daria Radu

Compozitoarea Daria Radu, Cetăţean de Onoare a raionului a revenit pentru o zi la Soroca ca să se vadă cu admiratorii creaţiei sale.

Mai întâi s-a întâlnit cu elevii şi profesorii de la liceul "Constantin Stere" apoi a avut şi o altă „şezătoare" la Biblioteca Publică "Mihail Sadoveanu", unde acţiunea culturală a avut genericul "Dialoguri pe portativ cu Daria Radu".

Compozitoarea, care s-a născut la 21 septembrie 1947 în satul Rădi-Cereşnovăţ, le-a povestit celor prezenţi despre copilărie, tinereţe, familie şi activitatea muzicală. Discuţiile erau îmbinate cu cântece pe versurile poeţilor Petre Popa, Grigore Vieru şi Nicolae Dabija. Protagonista răspuns la întrebările celor prezenţi, a vorbit şi despre colaborarea cu Anastasia Lazariuc, dar şi-a amintit şi despre multe cazuri haioase pe care le-a cules pe la diferite alte întâlniri cu publicul.

Sursa: odn.info.md

Cuvinte cheie:

personalitati , dialog , compozitor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
2860 locuitori

Negureni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobruşa, Negureni și Chersac. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Teleneşti şi la 83 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Negureni a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.