03 octombrie 2013, 15:46 Realitatea moldovenească views 8665
03 octombrie 2013, 15:46 Realitatea moldovenească views 8665

Iurie Leancă, Igor Corman şi Natalia Gherman – cei mai influenţi politicieni

Foto: trm.md

Cel mai influent politician în luna septembrie este premierul Iurie Leancă, pe locul doi este preşedintele Parlamentului, Igor Corman, urmat de ministrul de Externe, Natalia Gherman. Datele au fost incluse în "Top 50 cei mai influenţi politicieni", făcut public, astăzi, 3 octombrie, de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică "Politicon".

Premierul Iurie Leancă și-a păstrat prima poziție în top şi a acumulat 262 de puncte, speakerul Igor Corman a obţinut 207 puncte, iar şefa diplomaţiei de la Chişinău, Natalia Gherman a luat 206 de puncte.

Pe locul patru se situează liderul PLDM, Vlad Filat – 197 de puncte, urmat de liderul comuniștilor, Vladimir Voronin – 178 de puncte. Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr este pe locul şase – 171 de puncte, iar şeful statului, Nicolae Timofti, este pe locul şapte cu 167 de puncte. Pe locul opt se află ministrul Educaţiei, Maia Sandu - 166 de puncte, iar ultimele două locuri sunt împărţite de către vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, şi ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov. Ambii au acumulat câte 158 de puncte.

În Top-ul pentru luna curentă au fost consultați 31 de experţi, care au acordat note de la 1 la 10. Criteriile de bază ale aprecierii au fost: influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară; popularitatea publică; vizibilitatea în sursele media și perspectivele politice.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

politica , top , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
8700 locuitori

Blijnii Hutor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Blijnii Hutor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Blijnii Hutor alcătuia 8700 de oameni în anul 2000. Satul Blijnii Hutor a fost întemeiat în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.